HOME OFFICIAL BLOG Facebook Twitter
★ LeyzA pUnya BLog™ ★: 2013
Salam Sayang Semua~

Steamboat Restoran Sri Kampung Taman Molek

Assalamualaikum semua kawan2,dah lama sangat rasanya tak update blog kan,al maklumlah sekarang busy sangat2 dgn kerja,malam nie bukan nak update citer pasal kite,hehe...malam nie cuma nak promot jer sikit,sape2 yg suka makan steamboat jom ler try mkn steamboat kat sini,1st start niaga tau 27/11/13..nie sebenarnya kedai kakak kite,kite tolong promotkan jer kat kawan2,hehe..kedai steamboat terletak area taman molek jer,senang2 datang lah sini yer kawan2,kedai steamboat bukak dari kul 7pm hingga 1am..



=)

Assalamualaikum semua...Ya allah hanya ALLAH saja yg tahu di saat ini betapa aku terlalu rindukan kedua org tua ku,aku terima dgn redha mungkin inilah takdir kehidupan aku yang patut aku terima dari Allah,tapi hati seorang anak SUSAH nak melupakan ibubapa walaupun sudah bertahun2 ibu n abah meninggal,aku tak pernah boleh lupakan diorang,kenapa susah sgt nak melupakan..?setiap malam teringatkan kenangan manis dan pahit bersama arwah ma,kenangan manis pada malam raya,kami pergi ambil baju raya ketika waktu hujan,besarnya pengorbanan seorang ibu,start dari hari tue lah arwah ma demam akibat terkena air hujan yang lebat dan sejuk,demamnye semakin teruk,sampailah arwah ma pergi buat selama2nya,masa tue kami hanya naik motosikal saja,kami dari keluarga yg susah,pangjang lg cerita sebenarnya,kalau nak cerita rasanya takkan habis kot...ya allah aku takut perkara yg sama akan terjadi pada anakku,semoga allah jauhkanlah dari semua nie,susah sangat2 nak teruskan kehidupan tanpa ma n abah di sisi,aku takut ya allah,takut dgn kematian,aku tahu aku bukanlah hamba yg baik,aku takut pahala ku tak cukup nak dibawa ke akhirat nanti,ya allah kau panjanglah umurku sementara aku kumpulkan pahala2 buat seketika waktu ini,aku banyak dosa ya allah,maafkanlah segala kesilapan aku selama ini,hanya kepadamu tempatku meminta dan berdoa,engkaulah maha penyayang lagi maha bijaksana...

La Tahzan, Jadilah Wanita Yang Paling Bahagia

Bismillah.. 

Sekali lagi air mata itu tumpah, bagai melegakan hati pemiliknya.

Wanita,
Kadangkala diuji dengan sehebat-hebat ujian.
Zahirnya lemah tapi batinnya gagah anugerah Tuhan.

Optimislah dengan ujian. Itu hadiah Tuhan.
Bersyukurlah. Beruntunglah.
Dari jutaan, engkau pilihanNya.

Kita rasa kitalah yang besar ujiannya. Kita rasa kitalah paling berat bebanannya.
Come on. Ada orang lagi besar ujiannya. Lagi berat bebanannya.
Jangan merungut sayang. Jangan mengeluh walau sedetik.
Kita milik Dia. Dulu, Kini. Dan selamanya.
Maka Dia berhak menentukan yang sebaiknya buat kita.
Bukan hanya di dunia. Bahkan hingga ke daerah sana.

Jalan takdir Allah tak pernah salah.
Berbaik sangkalah dengan aturanNya.
Jika perlu untuk engkau menangis, maka menangislah.
Tapi sayang, jangan sedih lama-lama.
Nampak macam kita kurang redha dengan apa yang Allah aturkan.
Takdir Allah is something yang unexpected.
Miracle things may come soon. Soon.
Engkau harus percaya.
Ya, percaya.

Syurga itu mahal sayang, bukan mudah kita nak dapat.
Even people always said, benda yang payah nak dapat itulah yang kita akan benar-benar hargai.
Dan kita pasti bahagia sangat bila dapat.
Itu pasti.
Senyum.

Tapi terkadang ada masa kita jatuh.
Tak mampu nak bangun.
Tapi, ingatlah. Walau apa pun, Allah akan tetap menemani.
 Just beside you.
 Selalu.
Allah akan ubat luka di hati kita.
Perlahan. Perlahan.
Inilah hadiah buat hambaNya yang bertabah!
Tears.

InsyaAllah, bila Allah redha, Allah akan mudahkan.
Tak mudah. Siapa kata mudah?
Tapi inilah kasih sayang Tuhan.
Berdamailah dengan takdirNya.
Dan sampai masa kita akan faham, ada perkara yang memang dah tertulis akan terjadi.
Dan tertulis di Luh Mahfuz.
Dan kita mesti berhenti daripada memaksa ia jadi macam yang kita nak.
Tetaplah sabar dan redha dengan aturanNya.

Bukalah surat cinta dariNya.
Pasti akan damai hatimu.

" Maka hanya bersabar itulah yang terbaik (bagiku)" [Yusuf: 18]

Kesatlah air matamu.
Allah ada.
Allah tahu.

"Dan bertakwalah kepada Allah, sungguh, Allah Mengetahui segala isi hati." [Al-Maidah:7]

Dan ingatlah,

“Kebahagiaan kita tidak terletak pada harta, tidak pada penampilan diri, tidak juga pada gemerlap perhiasan dan keindahan dunia. Ukuran kebahagiaan terkait erat pada hati dan ruh manusia yang mendamba redha Tuhannya.” -Hasan Al-Banna-

La tahzan,
Jadilah wanita yang paling bahagia! :)

Impian Tercapai

Assalamualaikum semua...korang semua sihat tak..??harap2 korang semua semuanya sihat2.. alhamdulillah tuhan masih panjangkan umur saya ke hari ini,dah lama rasanya tak update blog...rindu sangat2 dekat blogger2 sekalian...hari ini saya hanya nak kongsi cerita dgn kawan2,saya rasa tersangat bahagia...impian saya untuk tahun ini  ada dua...1st saya nak dapatkan  kereta..yang kedua pulak saya nak dapatkan anak...kesian kat irfan bila tengok irfan main sorang2..ok lah nie nak ceritakan yg impian saya pertama dah tercapai...dengan semangat dan ketabahan akhirnya dapat juga...nak beli kereta bukannya senang,sekarang kalau nak buat loan bank nak 10% bg pekerja swasta,lain lah kalau kerja dgn kerajaan senang jer nak wat loan apa2...10% bukanya sikit,mana nak cari kan...so semangatnya kerja,buat sale banyak2,pastu saya ada jugak laa buat bisness online,jual baju,jual tudung...penat memang lah penat,kerja masuk pukul 10.30 pagi-10malam baru balik kerja,pastu buat bisness lagi...penat tau,tapi dgn kepenatan itu,hari ini saya rasa amat berbahagia kerana kereta idaman saya dah lulus,walaupun bukan kereta yg besar,yer lah nak beli yg besar2 mane lah saya mampu...kecil mcm nie jerlah yg saya mampu...so lepas nie nak dapatkan impian no 2 pulak...hihihi....

mimpi yg pelik~


Assalamualaikum semua,dah lama rasanya tak update blog nie,dah masuk taon baru dah..hihi...maklumlah sekarang nie al busy siket,malam nie xde nak citer ape,juz nk tnye pendapat korang semua,semenjak 2 menjak nie kan saya selalu mimpi buruk2,salah satunya mimpi tempat kita semenanjung nie kene serang,diorang yg nk menyerang tue kan,naik helikopter bawak batu yg besar2,contoh batu yg kat pantai tue,pastu hempas kebawah...so ape lagi,takut sangat2 dgn mimpi yg tue...mlm ke 2,saya mimpi saya kene bunuh,kene tembak,seram sangat kan..?dlm mimpi tue saya berlari sejauh mana yg mungkin,tiba2 mati jgk akhirnya...malam ke 3,pada hari khmis,mlm jumaat saya mimpikan arwah ma,ma dtg dengan pakain serba putih,die peluk saya,pastu arwah ma cakap ma nak air,ma haus...ya allah ape di sebaliknya nie..?munkingkah ini sesuatu petanda..?
Memang tak dinafikan saya memang terlalukan rindukan arwah ma....sayu sangat2 bila xde ibu kan,walaupun arwah ma dah tinggalkan saya bertaon2 tp hati tetap rindukan arwah ma...sedih sangat2 bila xde ibu...xde lagi tempat nak mengadu...kalo boleh pusing balik mase,sy xkan biarkan arwah tinggalkan saya...saya teramat memerlukan arwah...saya tak salahkn takdir,cuma saya betul2 tak dapat nak terima kenyataan yg arwah sudah xde...sangat...sangat rindukan ma~
 
Fully Design By Leyza Ramli | For BELOG WA PUNYA 2013 ©| Best View: Google Chrome