HOME OFFICIAL BLOG Facebook Twitter
★ LeyzA pUnya BLog™ ★: September 2012
Salam Sayang Semua~

Kawan yang baik^_^


Bukannya Senang Nak Cari kawan yang baik..
Bukan Senang Juga nak menjadi kawan yang baik..

Kawan yang baik tidak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya..
Kawan yang baik tidak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya..
Sebaliknya kawan yang baiklah yang banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai kejayaan..

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk membuat perkara yang buruk dan sia~sia..
Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya untuk berbuat kebaikan..

Kawan yang baik adalah orang yang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira..
Kawang yang baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa..

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada disisinya..
Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik..

Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan yang baik,kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya..

kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagian kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya..

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan yang baik kita bukanlah seorang yang sempurna.Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita..

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita,kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya..

Kita bukanlah kawan yang baik jika tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita,kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya..

Kawan yang baik akan memanjangkan naskhah kepada kawan-kawannya,bukan kerana terpaksa,bukan kerana suka-suka,tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik kepada kawan baiknya..

Dan kalau kita hendak mendapat kawan yang baik,kita mestilah terlebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik kepada kawan baik kita..

Dan semoga kita menjadi kawan yang baik.......^_^









SELAMAT HARI JADI ANAKKU


hummm..pejam celik..pejam celik..rasanya sekejap jerk..tapi irfan sekarang dah besar,umur 21/8/2012 dah pun masuk 2 tahun..irfan lah penyeri kebahagiaan tuk mama & papa..mama sayang sangat2 anak mama nie..bijak n pandai budaknye..pndai ambil hati mama,rajin..time mama sedih die lah yg pujuk mama...time mama sakit,die bawakkn ubat utk mama..terima kasih ya allah kerna bg aku harta yg tak ternilai ini..xde penganti laen selain irfan tau..mama doakan semoga anak mama nie dipanjangkan umur+di murahkan rezeki+menjadi anak yg soleh di dunia dan akhirat, dan suatu hari nanti takkan melupakan mama...i love you sayangggg...muahhhhhhhh.........^_^












1 SYAWAL 1433h


Assalamualaikum....

Dah Lame rasenyer tak updates Blog..Biase Lah sekarang nie busy sikit,Just nak share few pictures pagi RAYA..Actually Tahun nie memang gambar tak banyak pun..maklumlah tahun nie beraya kat johor,tak balik kg halaman pun..tapi xpe yg penting happy jugak laa beraye bersame family mentua n en.husbnd di sisi^_^

hehehe..Romantik tak kami..??nie en.suami yg ngada2..hehehe..photoshoot lah katekan..ahaks...^_^

Di pagi raya ramai betol yg dok mesej..hihi...
yeehaa testing2...hehehehe...sesuai tak klo saya jd model..aceceh...

heyyy dak muchuk nie org lom ready pun,dah kene snap dah..aiyaaaa....

nie malam raya..testing tudung by radiusite punya...cantik tak..?hehe..

Di pagi raya yg mulia ini..mama mohon maaf di atas segalanya..maafkan mama yer papa..

inilah family saya..family yg ceria...diorang nie lah harta yg paling bermakna utk saya~

Beraya sakan 2 beradek nie yer..hehe..kat sebelah nie akak saya nama die yana..

3 beradek..cik yan..cik do..cik lang..ini anak ramli n maymon tau..hehehe..cun tak..??

aiiii..kuat betol anak dara n mak dara nie posing..kuikui...

I LoVE my HUSBAND..awak lag segala2nya..

Family yg ceria..^_^

beraye bersama kawan2..beraye malam2 lak tue...

dah xde keje..edit muke mcm hantu..hahahaha

sayang papa selalu tau..

happy betol muke anak mama nie..berseri2 jer nmpk kan..

tahun nie tema raya warne itam tau..
 
Fully Design By Leyza Ramli | For BELOG WA PUNYA 2013 ©| Best View: Google Chrome