HOME OFFICIAL BLOG Facebook Twitter
★ LeyzA pUnya BLog™ ★: Tips Buat Bloggers
Salam Sayang Semua~

Tips Buat Bloggers
Tips buat bloggers ketahui dengan tips yang di beri..:)

pinjam kat pakcik google

Definisi Matlamat
Pastikan matlamat kamu. Ia hanya untuk suka-suka atau dikenali? Ada bloggers menjadikan ruangan blog mereka sumber rezeki dengan masuknya iklan dan sebagainya. Tentukan matlamat kamu.

Kenal Pasti Audien
Apakah golongan sasar kamu adalah remaja?Jika begitu blog kamu perlu meriah dengan warna dan fancy. Melainkan golongan kamu adalah ahli korporat.

Konsisten
Blog adalah jenama mewakili imej dan mesej hendak disampaikan kepada golongan reka bentuk,pasti ramai setia menjadi pembaca blog kamu.

Biar Berturutan
Hari-hari mengemas kini dengan informasi berguna. Pastikan ada sahaja perkara baru dalam blog agar pengunjung tidak lupa.

Mengundang
Blog kamu boleh jadi sangat mengundang. Terutama jika ada komunikasi dua hala. Adakah ruangan untuk pembaca memberi komen dan rajin-rajin membalasnya.

Sebarkan Kewujudan
Cari link dengan semua orang. Sebarkan kewujudan blog menerusi komuniti yang ada. Mungkin dengan menyertai sosial networking seperti facebook misalnya.

Ambil Risiko
Bloggers baru sering takut meneroka. Tambah saja tools baru pada muka surat blog kamu dan berseronoklah.

Minta Tolong
Bloggers berpengalaman pasti memahami ruangan blog ini sering berubah keadaanya. Jadi kesatuan itu penting. Tiada istilah segan bertanya atau malu meminta pertolongan. Para bloggers wajar saling menolong.

Terus Belajar
Internet bertukar sangat pantas. Peraturan baru juga mendatang jadi teruskan belajar dan jangan ketinggalan. Kalau tidak,pengunjung blog kamu lari.

Jadi Diri Sendiri
Ingat, blog kamu melambangkan peribadi. Pembaca setia akan kembali mahu membaca apa seterusnya komen kamu. Jadilah telus dan jadilah diri kamu sendiri.

Sumber In Trend April 2009
Writing By :: Leyza RamLi

No comments :

Post a Comment

Assalamualaikum..
Sila tinggalkn comment anda disini..
Satu pun jadi Lah ! hehe.

 
Fully Design By Leyza Ramli | For BELOG WA PUNYA 2013 ©| Best View: Google Chrome