HOME OFFICIAL BLOG Facebook Twitter
★ LeyzA pUnya BLog™ ★: Tingkatkan Follower Dengan Cepat
Salam Sayang Semua~

Tingkatkan Follower Dengan Cepat

          

Salam 1 Malaysia dan salam 1 Blogger untuk semua...
Hai bloggers..bloggie sekalian!! :_)
So, harini Leyza nak share dengan korang macam mana nak
tingkatkan follower dengan cepat dan pantas! hohoo...~
                     
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

  1) Blogwalking (BW)
      Cara ni paling berkesan kalau korang selalu beramah mesra dengan blogger2 lain...
      kalau nak follower banyak, kenalah rajin bw blog mereka kan.. ckaplah something dekat
      shoutbox dorang and yg paling penting JANGAN PAKSA DORANG FOLLOW
      BLOG KITA!! Dan hindarkan diri daripada perkataan I Follow you, Follow me back ya..


  2) Exchange Link
      okay..okay..korang nampak tak dekat bawah blog Azwa ni ada mister linky widget tuh
      kan..itulaaa tempat untuk kita exchange link...tujuan utamanya adalah untuk senang
      kita bw dan follow.... So, bila korang bw mana2 blog, then ternampak benda nih,
      jangan duduk diam dan terus belah jerrr...stop dulu & gatal-gatalkanlah tangan
      letak link blog korang dekat situ ye...^


  3) Follow Blog Orang Lain
      ni pulak, takkan lah orang je yg nak follow korang, korang pulak goyang kaki
      mengharapkan follower tanpa follow blog blogger lain.."mana aci camni?" So, bila
      korang dah singgah blog dorang dah ckap mcm2 dekat shoutbox, ringan2 kanlah
      tangan untuk follow pulak blog mereka-mereka ni..hihi...


  4) Comment Entri Blogger Lain
      kalau ni pulak, terpulanglah kepada korang kan...kalu dah baca post blogger lain,
      nak comment apa salahnya..manalah tahu kalau mereka suka dgn pendapat/cadangan
      korang, dengan A.S.A.P dorang akan follow balik....


  5) Post Entri Yang Meletup-letup
      Yang ni sangat penting dalam berblog! kita buat blog supaya orang lain baca blog kita
      kan...So, kenalah pandai buat post yang terbaik bagi para bloggers...dan janganlah
      pada setiap post, kerja kita tahu nak maki hamun orang jeee...kalau sekali sekala tu
      takpe lagiii...ni kalau selalu....followers pun lariiii nanti.....


  6) Buat Tutorial Untuk Para Bloggers
      Kalau yang ni, terpulang kepada korang lah ye... kalau rajin buatlah, sbb bukan senang
      tau nak buat tutorial ni, kena pandai main coding2 ni dulu... kalau buat tutorial jangan
      main copy je bulat2 dari blog orang lain (copy+paste)...kalau nak copy sekalipun..
      taiplah dengan tangan korang sendiri dan jangan lupa CREDIT okay!!!


  7) Join Segmen Tingkatkan Trafik Di Blog
      okay..!!! yang nih memang gerenti trafik bog korang naik! Orang lain pun akan ramai
      follow korang..insyaallah...Kalau korang join memang best punya lah...So, kalau ada
      segmen macam ni, jangan lepaskan peluang untuk join yaaa!!! kalau tak join memang
      rugi besar tauuu!!!!


  8) Exchange Banner
      korang ada banner blog sendiri kan...so, takkanlah nak letak banner tu dekat
      blog korang  je kan...pergi lah tempek banner korang dekat blog orang lain juga..
      dengan cara ni, para bloggers akan senang follow blog korang!!

 
okay...thats all ya... semoga korang dapat praktikkan selama korang berblogging ni ya~``
So, Selamat Berblogging para bloggers !!! ~```
nota kaki; This entri tidak dicopy daripada mana-mana pihak! Ini semuanya adalah
hasil kerja tangan dan idea Leyza sendiri...inspiration by, Lyssa Secret... t.q...

No comments :

Post a Comment

Assalamualaikum..
Sila tinggalkn comment anda disini..
Satu pun jadi Lah ! hehe.

 
Fully Design By Leyza Ramli | For BELOG WA PUNYA 2013 ©| Best View: Google Chrome