HOME OFFICIAL BLOG Facebook Twitter
★ LeyzA pUnya BLog™ ★: Kecantikan Dalaman
Salam Sayang Semua~

Kecantikan Dalaman

 
Hai bloggers? How are you today? Hehe..just harini Leyza nak share dengan korang semua tentang tips kecantikan wajah.
Setiap wanita of course nak wajah cantik dan berseri setiap masa kan..
Lebih-lebih lagi time ada special event.
Okay, tak nak buat karangan pulak kat sini! Jom kita tengok apa tips-tips menarik..
 
         
      1) Minum Air Banyak
          Sekarang ni ada macam-macam jenis air. Air limau, Air sirap, Air cocacola..
          macam-macam lagilah. Eh, wait! Bukannya minum air ni but minum air masak
          banyak-banyak     tau..Kalau nak tahu kalau kita banyak minum air masak, ia dapat
          membuang toksin dalam badan, mencantikkan kulit and membantu membakar kalori
          dalam badan!..whoaaa.. simple je kan..!

      2) Jangan Merokok
          Ni berapa banyak beribu puluh berjuta berbilion kali nak gitau nih?
          Adoiiiyaiii....susah sangat ke bila orang dah kata jangan merokok tuuu? Merokok
          menjejaskan kesihatan.Semua tahu kan..! Habistu kenapa nak merokok jugak?
          Ni nak kena penampoor nih! Buat apa nak merokok? Nak hilangkan stress? Nak kurus?
          Kalau dah sakit kuruslah. Nak ke macam tu? So, nak sihat ke sakit?
          Tepuk dada tanya hati la ye.

      3) Elakkan Stress
          Ni paling yang susah remaja sekarang nak hindarkan.. Lebih-lebih lagi time
         exam menyerang! Mula lah stress! Stress mempercepatkan proses penuaan.
         Lakukanlah perkara-perkara yang menghilangkan stress okay.!

      4) Ketawa
          haHhahahahaHahahahahahaHahahh...... ketawa penghibur duka lara! Haha..!
          Ketawa pun penting tau kalau nak cantik! Ketawa pun dapat menghilangkan stress.
          So, kalau nak cantik senang je..pergi lah hiburkan hati korang ye..hehe..

      5) Tidur Cukup Waktu
          Okay! Amalkan tidur yang cukup! Malam kan khas untuk tidur.
          Jadi..berehatlah secukup-cukupnya dalam 8 jam.. Kalau tak cukup tidur boleh membuatkan
          kita kelihatan lebih tua dan mata mula lebam-lebam...ohhhmayyyyy!!

      6) Selawat
          Bagi muslim, jangan lupalah amalkan selawat bila cuci muka tu. Bila tengah urut-urut
          muka tu bacalah selawat. tak susah pun. Allah lebih suka sekiranya kita selalu
          mengingatkan umatnya kan.. Bak kata orang di mana ada kemahuan, di situ ada jalan...
                     
 Okay...thats all... actually ada macam-macam petua kecantikan ni Yang enam-enam ni lah yang paling senang untuk diamalkan.
Tapi jangan selalu mengharap kalau buat semua ni confirm akan sentiasa cantik je.
Ingat pada Allah yang penting kerana segala yang cantik hanya datang padanya..Sampai sini jelaaa ye.. feel free to drop your comment here~

    ~ Nor Asliza Ramli ~
 

No comments :

Post a Comment

Assalamualaikum..
Sila tinggalkn comment anda disini..
Satu pun jadi Lah ! hehe.

 
Fully Design By Leyza Ramli | For BELOG WA PUNYA 2013 ©| Best View: Google Chrome