HOME OFFICIAL BLOG Facebook Twitter
★ LeyzA pUnya BLog™ ★: 2012
Salam Sayang Semua~

Minat jadi ModeL MusLimah,agak2 boleh ker..??

Hyee semua..lamanye saya tak update BLOG nie,rindu pulak rasenye..hehe...hari nie bertopik sesuai kah sy menjadi seorang model muslimah..?hehe..berangan jer nie,mana tau kan kot2 ada rezeki...sekarang senang sikit nak bergaya depan kamera,sebab sekarang hari2 testing..hehehehe...insyaalh doakan saya yer kawan2..LaLaLa...>_<





Kawan yang baik^_^


Bukannya Senang Nak Cari kawan yang baik..
Bukan Senang Juga nak menjadi kawan yang baik..

Kawan yang baik tidak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya..
Kawan yang baik tidak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya..
Sebaliknya kawan yang baiklah yang banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai kejayaan..

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk membuat perkara yang buruk dan sia~sia..
Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya untuk berbuat kebaikan..

Kawan yang baik adalah orang yang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira..
Kawang yang baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa..

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada disisinya..
Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik..

Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan yang baik,kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya..

kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagian kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya..

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan yang baik kita bukanlah seorang yang sempurna.Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita..

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita,kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya..

Kita bukanlah kawan yang baik jika tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita,kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya..

Kawan yang baik akan memanjangkan naskhah kepada kawan-kawannya,bukan kerana terpaksa,bukan kerana suka-suka,tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik kepada kawan baiknya..

Dan kalau kita hendak mendapat kawan yang baik,kita mestilah terlebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik kepada kawan baik kita..

Dan semoga kita menjadi kawan yang baik.......^_^









SELAMAT HARI JADI ANAKKU


hummm..pejam celik..pejam celik..rasanya sekejap jerk..tapi irfan sekarang dah besar,umur 21/8/2012 dah pun masuk 2 tahun..irfan lah penyeri kebahagiaan tuk mama & papa..mama sayang sangat2 anak mama nie..bijak n pandai budaknye..pndai ambil hati mama,rajin..time mama sedih die lah yg pujuk mama...time mama sakit,die bawakkn ubat utk mama..terima kasih ya allah kerna bg aku harta yg tak ternilai ini..xde penganti laen selain irfan tau..mama doakan semoga anak mama nie dipanjangkan umur+di murahkan rezeki+menjadi anak yg soleh di dunia dan akhirat, dan suatu hari nanti takkan melupakan mama...i love you sayangggg...muahhhhhhhh.........^_^












1 SYAWAL 1433h


Assalamualaikum....

Dah Lame rasenyer tak updates Blog..Biase Lah sekarang nie busy sikit,Just nak share few pictures pagi RAYA..Actually Tahun nie memang gambar tak banyak pun..maklumlah tahun nie beraya kat johor,tak balik kg halaman pun..tapi xpe yg penting happy jugak laa beraye bersame family mentua n en.husbnd di sisi^_^

hehehe..Romantik tak kami..??nie en.suami yg ngada2..hehehe..photoshoot lah katekan..ahaks...^_^

Di pagi raya ramai betol yg dok mesej..hihi...
yeehaa testing2...hehehehe...sesuai tak klo saya jd model..aceceh...

heyyy dak muchuk nie org lom ready pun,dah kene snap dah..aiyaaaa....

nie malam raya..testing tudung by radiusite punya...cantik tak..?hehe..

Di pagi raya yg mulia ini..mama mohon maaf di atas segalanya..maafkan mama yer papa..

inilah family saya..family yg ceria...diorang nie lah harta yg paling bermakna utk saya~

Beraya sakan 2 beradek nie yer..hehe..kat sebelah nie akak saya nama die yana..

3 beradek..cik yan..cik do..cik lang..ini anak ramli n maymon tau..hehehe..cun tak..??

aiiii..kuat betol anak dara n mak dara nie posing..kuikui...

I LoVE my HUSBAND..awak lag segala2nya..

Family yg ceria..^_^

beraye bersama kawan2..beraye malam2 lak tue...

dah xde keje..edit muke mcm hantu..hahahaha

sayang papa selalu tau..

happy betol muke anak mama nie..berseri2 jer nmpk kan..

tahun nie tema raya warne itam tau..

hAppy anniversary Sayang


Syukur Alhamdulilllah... Genap sudah 3tahun usia perkahwinan kita yang telah diserikan dengan kehadiran 1 orang cahaya mata sebagai penyeri Keluarga kita ini...

Selama 3 tahun jugalah kita telah bersama² merasai asam garam hidup ini... pahit, manis, masin, tawar, pahit, riang dan sebagainya dalam melayari bahtera rumah tangga dan juga dalam mendidk anak menjadi insan yang berguna....

Buatmu Suamiku... Sesungguhnya terima kasih ku ucapkan atas segalanya...

Semoga ikatan kita ini kekal buat selamnya hingga ke akhir nyawa.... Bersama²lah kita berdoa padaNYA....
Nota Mama Comel : MOHD HAYDIR BIN ZULKEPLI. I LOVE YOU SO MUCH. MUAH!

INGAT - RINDU - KASIH -SAYANG - CINTA -SETIA

Bersyukur dengan limpah kurnia dari ALLAH...

PERSAHABATAN

Kalau satu hari awak menangis,
beritahu saya,
saya tak janji nak buat awak tersenyum,
tapi saya boleh menangis bersama awak,
Kalau satu hari awak ada masalah,
awak bg tahu saya,,
saya tak janji nak bagi penyelesaian,
tapi awak boleh kongsi dengan saya

Kalau satu hari awak nak pergi berjalan,
bagitahu saya, saya bukan nak halang awak
tapi.....
saya boleh teman awak dan menjaga awak
Kalau satu hari awak perlukan seseorang untuk mendengar
cerite awak
saya janji saya akan ada untuk awak

Tapi kalau satu hari awak perlukan
saya, dan saya tak muncul- muncul
mungkin kerana ALLAH lebih
memerlukan saya
saat itu saya pula perlukan "hadiah" PERSAHABATAN
dari awak...♥

Love You so Much

                             




hummmm...assalamualaikum...rase nak menangis jer mlm nie,kesianye kt suami die sakit bdn sbb semenjak sy kerja nie die banyak tolong sy,uruskan anak,basuh kain..hantar sy keje,hantar anak...sy xboleh nak buat semua nie maklumlah pergi kerja kul 10 pagi balik plak pukul 10 mlm,cuti seminggu hanya sekali jer,kekadang sy x cuti pn sbb nak cari duit lbh..huhu..nak wat pape pn xsempat...suami banyak sangat korbankan untuk saya dan anak..terima kasih sgt2 sayang,jasa awak sy akan kenang buat selama2nye,awak lah jantung hati saya utk selame2nye..insyallah saya akan sayang awak sampai hujung nyawa sy..sy janji..Kekadang sy rase sedih sgt2 suami mmg pentingkan isteri dan anak dari diri dia sendiri...kalau time gaji die hanya beli barang keperluan isteri dan anak jew..mmg terharu sgt2..dulu mase sy couple ngn suami die seorang yg suke pakai minyak wangi..tp kn bile dah kahwin sy dah tak pernah nampak lagi suami pakai minyak wangi,bila tanya kenapa die jawab sy dan anak lg penting,sedangkan harga minyak wangi tak lah mahal sgt kn,tp suami tak nak pentingkan diri die...awak mmg bapa yang terbaek..sy nak belikan pn sy dah benti keja,duit pn dari die...tak kn nak beli guna duit die plak kn..hehehe...tp alhamdulilh sekarang sy dah kembali kerja..sy da dpt belikn minyak wangi lagi tuk suami tercinta...love you so much syg...nanti tiap2 bln sy akan belikan tuk awk ye syg...time ksh taw sudi jage sy..awk mmg perfect lah,sy syg awak sampai mati !!!!









sy terkene tipu dekat mudah.com.my


Mudah.my adalah tempat penjual dan pembeli maya bertemu dan kemudian berurus niaga. Saya adalah salah seorang pembeli agak taksub dengan pembelian online ini. Telah banyak 'gadget' saya beli secara online dengan urusniaga secara Cash on Delivery atau kurier.

Mudah.my memang satu portal jual beli tidak selamat dan terlalu banyak kelonggaran kepada penjual berbanding Lelong.my (di Malaysia) tetapi pengalaman saya membeli secara online di luar negara menyebabkan saya yakin rakyat Malaysia mempunyai tahap kejujuran tinggi dan boleh dipercayai sama seperti rakyat negara maju.

Urus niaga saya sentiasa memuaskan hati sehinggalah pada tarikh 2 JUN 2012, saya telah berurusniaga dengan seorang penipu. Sejak sebulan lalu saya asyik mengumpul maklumat mengenai kamera DSLR. Saya sentiasa berusaha mencari barang berkualiti pada harga rendah, mana tahu ada penjual dalam kesempitan mahu menjual barangan mereka.

Saya teruja apabila melihat harga Nikon D7000 dijual pada harga RM1599 dan terus menghubungi penjual. Belum sempat saya bertanya panjang, beliau yang mengenalkan dirinya sebagai Paizal menceritakan bahawa beliau adalah pegawai kastam dan barang tersebut adalah rampasan kastam sebab itu beliau jual dengan murah.

Kelabu mata dengan harga murah, beserta desakan supaya saya cepat membuat keputusan kerana ada orang lain juga mahukan barang sama menyebabkan saya akhirnya setuju untuk bank-in ke akaun CIMB beliau - Mohd Paizal bin Japar. Dia juga memberikan saya nombor kad pengenalan 890212-13-5247. Dia meminta saya menyemak dengan pejabat kastam jika tidak percaya dan memaklumkan bahawa nombor akaun itu adalah nombor akaun gajinya. Terpedaya dengan mulut manis dan lagak jujurnya, saya telah 'bank-in' wang sejumlah RM1400 setelah diberi diskaun sedikit. Barang dijanji sampai besoknya dan 'tracking number.' akan diserahkan pada saya.

Oleh kerana hari sudah lewat petang, saya menghubungi semula Mohd Paizal kastam budiman itu untuk meminta 'tracking number' bagi kurier tersebut. Hati begitu seronok kerana akan menerima Nikon D7000 apatah lagi berjaya dibeli dengan harga murah.

Keseronokan mula bertukar mendung apabila nombor yang dihubungi hanya masuk ke peti suara.. sehinggalah pada hari Isnin berikutnya semua panggilan masuk ke peti suara dan CONFIRM SAYA TERTIPU buat kali pertama di mudah.my.

Segalanya saya jadikan ikhtibar untuk tidak mempercayai sesiapa lagi di perniagaan online dan hanya akan melakukan urusniaga secara COD sahaja. 

Tapi harga pengajaran tersebut sangat mahal.

Saya masih lagi melihat iklan seperti itu di mudah.my dan sangat khuatir ada orang lain akan menjadi mangsa kerana tiada ruang untuk saya buat catatan peringatan di iklan tersebut tidak seperti sesetengah laman jual beli cyber yang ada ruangan Q&A dan sebagainya.

Giler bergambar

Hyeeee...tak tau nak update citer ape lg kat blog..dah xde idea dah..hihi..Mentang2 keje kat kedai kamera,hari2 bergambar..hehe..
 







 
Fully Design By Leyza Ramli | For BELOG WA PUNYA 2013 ©| Best View: Google Chrome